Opvang in huiselijke sfeer


"Opvang in huis, perfect voor de huishond."


Zou het niet heerlijk zijn een plekje te vinden waar uw hond rustig uit logeren kan? 

Voor 1 of meerdere dagen?

Gevonden!


Eigen plekje in onze woning

Wij bieden opvang in huis aan. Geen kennels. Uw hond wordt in huis opgevangen. De hond wordt uitgelaten naar behoefte, hoeft niet met de kinderen in contact te komen als hij/zij dat spannend vindt. De hond mag zijn favoriete speeltje, kleedje/mand meenemen. Zo heeft hij iets vertrouwds bij zich en zal hij zich zeker snel thuis voelen. 

Als voorwaarde moet een hond aan een bench gewend zijn.
Reuen dienen gecastreerd te zijn.
Honden van grote hondenrassen kunnen wij helaas niet opvangen. Denk aan o.a.: Berner Sennenhond, Hovawart, Ierse wolfshond, Duitse Dog. Gemiddeld genomen zijn dat honden met een gewicht van 40 kilo of meer. 
(andere voorwaarden mbt het gedrag van uw hond kunt u terug vinden in de algemene voorwaarden) 

Wij hebben een volledig omheind terrein, van 2500m2 waar de hond naar behoefte kan rennen en snuffelen. Het is bebost, dus ook in de zomer is het hier voor uw hond heerlijk toeven. Daarnaast geven wij de hond de dagelijkse beweging die hij thuis gewend is. (Dit in overleg, hoe en wat?) 

 

Uw hond verblijft in een ruimte van ongeveer 20m2. Bij goed weer is er een open verbinding naar buiten op bestraat gebied. 


Voeding 

Het is aanbevolen zijn/haar eigen brok/vlees mee te nemen. Omdat wij onze honden vers vlees voeren hebben wij speciaal hiervoor vriezers voor de opslag. Ook voor uw vlees is ruimte. Wel zo makkelijk om het vertrouwde mee te nemen. Uw hond krijgt bij voorkeur voer uit een slow-bowl of snuffelmat. Uw hond doet er net wat langer over om zijn voedsel op te eten, het voorkomt schrokgedrag. Ook wordt hij gelijk geestelijk aan het werk gezet. Mooi meegenomen!

 


Wassen?

Indien de klant het wenst, en de hond het als zodanig prettig ervaart, kan de hond voor vertrek gewassen worden. Dit gebeurt middels de was/droog methode. De vacht wordt natgemaakt met lauw water. Als optie kan ik shampoo op natuurlijke basis gebruiken. De dode haren in de vacht zuigen zich dan vol. Door de blaas/droogmachine met koude lucht worden de dode haren, zand/grond er uitgeblazen. Er hoeft geen borstel/kam aan te pas te komen. De hond wordt buiten gewassen, dit kan dus alleen als de temperatuur het toelaat. De klant dient dit bij reservering aan te geven. 

 

Heeft u interesse? Lijkt dit wat voor uw hond? Neem dan contact op, wij vangen namelijk maar 1 hond op per periode.

2 honden die elkaar kennen is geen enkel probleem. Geen tijd of mogelijkheid uw hond te brengen of op te halen. Wij halen uw hond op, of brengen uw hond thuis.

Hopelijk tot ziens in de hondenopvang! 

Commentaren: 1
  • #1

    Fam.vd horst (woensdag, 20 december 2017 22:27)

    We hebben het al mogen ervaren. Topservice. Echt een aanrader